Ballina / Tag: Tregti

Tag: Tregti

Mbi 50% të ndërmarrjeve merren me tregti

3e18b28

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar Rezultatet e Anketës Strukturore të Ndërmarrjeve për vitin referues 2015. Ky publikim me të dhënat që ofron, synon të paraqesë disa nga treguesit ekonomikë sipas strukturës së veprimtarive ekonomike. “Sipas rezultateve të dala në këtë publikim, rezulton se sipas sektorëve ekonomikë numri më i madh i ndërmarrjeve i takon: tregtisë me 16 …

Lexo më shumë »

Panariti takon Vlahutinin: Të zgjerojmë tregtinë BE-Shqipëri

panar-620x399

Ministri i Bujqësisë, Edmond Panariti, takoi sot ambasadoren e BE-së në Tiranë, Romana Vlahutin, me të cilën diskutuan rreth zhvillimeve më të fundit në bujqësi. Një çështje në fokus ishte edhe zgjerimi i rrjeteve tregtare të BE-së. Gjatë takimit u fol për zgjerimin e tregtisë BE-Shqipëri dhe për tregtimin e produkteve shqiptare. “Do hartohet një platformë për çmimet me shumicë …

Lexo më shumë »

Ulet kredia për biznesin, me 4.9%

Banka_e_Shqipërisë

Kredia për biznesin shënoi rënie vjetore këtë fillim vit, sipas statistikave të publikuara nga Banka e Shqipërisë (BSH). Në muajin janar totali i kredisë për biznesin ishte 385 miliardë lekë, në rënie me 4.9% ndaj të njëjtës periudhë të një viti më parë. Sipas BSH-së, shumica e sektorëve strategjikë të ekonomisë kanë pësuar rënie të kreditimit, me përjashtim të industrisë …

Lexo më shumë »
lajme.infosite.allajme.infosite.co