Ballina / Tag: Shkup

Tag: Shkup

Transporti publik në Shkup anashkalon zonat shqiptare

Heqja e autobusëve shtetëror në linjat 9 dhe 19 vazhdon të shkaktojë revoltë tek qyterët, veçanërisht te banorët e komunave Çair dhe Shuto Orizarë. Igor Janushev drejtor i NTP-së Shkup tha se ndarja e linjave mes transportuesve privat dhe atyre të NTP-Shkup është bërë me vendim të këshillit të Bashkisë së Shkupi që para 1 viti e gjysmë. “Kjo çështje …

Lexo më shumë »

Maskohet si ‘Baba Dimër’ dhe vjedh në një shitore të Shkupit

Mbrëmë rreth orës 21:00 hajduti i maskuar si ‘Baba Dimri’ ka grabitur duke kërcënuar me një armë zjarri në një dyqan të Shkupit. Policia ka informuar se incidenti ka ndodhur në rrugën Budapest, në Taftalixhe dhe se ‘Baba Dimri’ hajdut ka marrë qarkullimin ditor dhe pastaj ka ikur në drejtim të panjohur. Kompetentët punojnë në sqarimin e plotë të rastit. …

Lexo më shumë »

Brohoritje antishqiptare në protestat para KSHZ-së në Shkup

Qindra mbështetës të partisë maqedonase në pushtet OBRM-PDUKM-së të drejtuar nga ish kryeministri Nikolla Gruevski, po protestojnë përpara Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve (KSHZ). Komisioni po shqyrton ankesat e parashtruara nga partia maqedonase në opozitë Lidhja Social Demokrate e Maqedonisë, për parregullsi gjatë ditës së zgjedhjeve dhe veçanërisht për procesin e numërimit të votave në zgjedhjet e parakohshme parlamentare më 11 …

Lexo më shumë »

Aksion grumbullimi të mbeturinave elektrike dhe elektronike në komunën Aerodrom

Komuna e Aerodromit në Bashkinë e Shkupit organizon aksion për grumbullimin e hedhurinave elektrike dhe elektronike të cilat janë të rrezikshme për shëndetin e njeriut. Komuna u bën thirrje qytetarëve që të shtunën të grumbullojnë të gjitha pajisjet që nuk u nevojiten më dhe janë të pashfrytëzueshme. Këtu përfshihen kompjuterë të vjetër dhe laptopë, tastatura, kabllo, ndëgjuese, telefona, kamera dhe …

Lexo më shumë »

Sot zgjedhjet e jashtëzakonshme parlamentare në Maqedoni

Sot në ora 07:00 u hapën qendrat e votimit dhe kështu filluan zgjedhjet e katërta të parakohshme parlamentare në Maqedoni. Në listën zgjedhore të regjistruar për votim janë 1.784.416 shtetas të Republikës së Maqedonisë të moshës madhore. Zgjedhjet zhvillohen në 3.480 qendra votimi në gjashtë njësi zgjedhore në Maqedoni dhe 46 qendra votimi në njësinë e shtatë zgjedhore që mbulon …

Lexo më shumë »

Organizohet Panairi i shoqatave qytetare të Bashkisë së Shkupit

Në Qendrën kulturore rinore në Shkup do të mbahet Panairi i shoqatave të qytetarëve për vullnetarizëm dhe qytetari vepruese të Bashkisë së Shkupit. Agjencia e Lajmeve AIM bën të ditur se motoja e panairit është ”Përmes vullnetarizmit në qytetari vepruese”, ndërsa organizohet nga ”Qendra vullnetare e Shkupit”, kurse financohet nga Bashkia e Shkupit. Në Panair do të prezantohen shoqata të …

Lexo më shumë »

Në Shkup do të promovohet klubi i grave menaxhere

Agjencia ”Marili” do ta promovojë klubin e afarizmit të grave menaxhere, qëllimi i së cilës është lidhja e grave menaxhere dhe përmirësëimi i komunikimit ndërmjet tyre. Klubi do të jetë vend ku gratë menaxhere do të mund që të promovojnë idetë e tyre dhe inovacionet, të përfitojnë mbështetje, marketing dhe promovim. Në kuadër të klubit do të organizohen edhe punëtori …

Lexo më shumë »

Në Shkup shënohet dita e personave me nevoja të veçanta

Në Fakultetin filozofik të Shkupit u shënua 3 dhjetori, dita ndërkombëtare e personave me nevoja të veçanta, ku u tha se duhet të ndërtohet një shoqëri gjithëpërfshirëse, të sigurohet e drejta e arsimit, punës dhe qasjes në institucione, për këto persona. Me këtë rast, Frosina Tashevska-Remenski, ministre e punës dhe politikës sociale tha se një punë e përshtatshme për personat …

Lexo më shumë »

Takim Maqedoni – Greqi për masat e ndërtimit të mirëbesimit të ndërsjellë

Në Shkup është mbajtur takimi i pestë me radhë për masat e ndërtimit të mirëbesimit në mes të Maqedonisë dhe Greqisë, sipas marrëveshjes së arritur nga të dy palët, në qershor të vitit të kaluar. Sipas njoftimit të Ministrisë së punëve të jashtme, takimi ishte vazhdimësi e dialogu miqësor dhe dobiprurës për tema të përbashkëta, përfshirë edhe projekte që lidhen …

Lexo më shumë »

Shkup, BDI e promovoi programin zgjedhor

Bashkimi Demokratik për Integrim (BDI) sot në Shkup e promovoi programin zgjedhor, i cili, siç tha lideri i partisë Ali Ahmeti, përmban masa për katër vitet e ardhshme gjegjësisht nga viti 2016 deri më 2020. “Programi është hartuar dhe ka përgjegjësi, jam i sigurt dhe besoj se ne mundemi ta realizojmë dhe për këtë në faqen e internetit të BDI-së …

Lexo më shumë »
lajme.infosite.allajme.infosite.co