Ballina / Tag: Rritja e pagave

Tag: Rritja e pagave

Shqipëri, Paga të reja për mësuesit, mjekët dhe administratën

Votimi i buxhetit të Shtetit për vitin 2017 i ka hapur rrugën propozimeve konkrete të rritjes së pagave në Shqipëri. Për këtë qëllim ministria e Financave atje ka hartuar një raport të plotë me shtesat që do të përfitojë në rrogë çdo punonjës i administratës shtetërore. Mbi të do të hartohen vendimet përkatëse, të cilat pritet të miratohen në fillim të …

Lexo më shumë »

Ahmetaj: Buxheti 2017, më optimali në 25 vjet

Ministri i Financave të Shqipërisë, Arben Ahmetaj ka vlerësuar sërish buxhetin e vitit të ardhshëm si më optimalin. Përmes një postimi në rrjetin social Twitter, Ahmetaj ka deklaruar se ky buxhet mundëson përmirësimin e situatës ekonomike dhe të një sërë treguesish. “Buxheti 2017, më optimali në 25 vite! Për rritjen ekonomike, uljen e borxhit, rritjen e pagave, pensioneve dhe për …

Lexo më shumë »

Ahmetaj: FMN e kërkoi vetë maxhoranca aktuale

Ministri i Financave Arben Ahmetaj i është përgjigjur ish kryeministrit Berisha se FMN e kërkoi vetë maxhoranca aktuale, ndërsa qeveria e mëparshme e kishte dëbuar. “Historiku politik dhe institucional tregon që me FMN kemi dy sjellje të ndryshme ju dhe ne. Marrëveshjen detyruese e kërkuam ne, ju nuk e kishit. E kërkuam për dy arsye kryesore, për ditën e zezë …

Lexo më shumë »

Rritja e pagave, Rama: Nuk do të ndryshojnë taksat për mësuesit

Me qindra familje që kanë banesat pranë lumit Osum në Urën Vajgurore tashmë nuk do të duhet të përballen me përmbytjet e përvitshme si pasojë e fryrjes së lumit. Kryeministri Edi Rama gjatë vizitës në qarkun e Beratit është ndalur në këtë zonë, ku ka vlerësuar përfundimin e projektit. Rama:  “Kjo është një zonë që ishte një tmerr dhe faktikisht 25 …

Lexo më shumë »

Shqipëri, Zbulohen shifrat se për rritjen e pagave të profesorit dhe e lektorit

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama bëri sot publik rritjen e pagave në Universitet në vend. Fondi për rritjen e pagave do të jetë 5 milionë dollarë dhe do të përfitojnë mbi 3600 punonjës. ”Profesori i Universitetit do të marrë 139 mijë lekë (të vjetra) më shumë në muaj. Lektori do të marrë 103 mijë lekë (të vjetra) më shumë në …

Lexo më shumë »

Rritja e pagave – Rama: Sistemi arsimor që trashëguam ishte me një korsi

Kryeministri Edi Rama vlerësoi sistemin arsimor aktual, duke deklaruar se u trashëgua një sistem arsimor që ishte ndërtuar vetëm me një korsi. Rama: Kemi trashëguar një sistem arsimor të ndërtuar enkas me një korsi. Nga klasa e parë drejt e në universitet. Arritën të thyejmë një rekord botëror duke pasur 18 hetrë më shumë universitete sesa Britnia dhe 15 herë më …

Lexo më shumë »
lajme.infosite.allajme.infosite.co