Ballina / Tag: Policia e Burgjeve

Tag: Policia e Burgjeve

Shqipëri, Asnjë i arratisur në vitin 2016

Gjatë vitit 2016, nuk është shënuar asnjë rast arratisje nga burgjet e vendit. Ky fakt është renditur ndër arritjet e drejtorisë dhe gjithë administratës së burgjeve në analizën e punës për vitin e kaluar, e cila është zhvilluar me dyer të mbyllura pa praninë e mediave. Gjithashtu, policia e burgjeve ka konstatuar se gjatë viti të kaluar janë ulur me …

Lexo më shumë »

Pagat e gardianëve, kërkesë për t’u barazuar me Policinë e Shtetit

Vendimi i qeverisë për rritjen nga janari të rrogave të policëve është ndjekur me vëmendje edhe nga Drejtoria e Burgjeve. Sipas këtij institucioni, kjo rritje duhet të përfshijë edhe rrogat e punonjësve të burgjeve dhe për të mbështetur këtë pretendim ka një fakt të thjeshtë: ligjin 10.032 të vitit 2008, për pagat e policisë së burgjeve, i cili, sipas drejtorisë, …

Lexo më shumë »

I dënuari rrihet në qeli në burgun e Fierit, drejtuesit pengojnë hetimet

Burgu i Fierit është përfshirë në një skandal, pasi një i burgosur që vuante dënimin aty është rrahur brutalisht dhe është bërë për spital. Nuk dihet nëse është rrahur nga gardianët e burgut apo nga të dënuarit e tjerë, por Avokati i Popullit, që ka bërë rastin publik nuk është lejuar ta marrë në pyetje dhe ta hetojë rastin. Kështu, …

Lexo më shumë »
lajme.infosite.allajme.infosite.co