Ballina / Tag: Perfitues

Tag: Perfitues

Nishani dekreton Ligjin për Amnistinë

Presidenti i Shqipërisë, Bujar Nishani dekretoi ligjin për dhënien e amnistisë i cili u miratua në seancën e fundit të Kuvendit për vitin 2016. Nga ligji për amnistinë përfitojnë të dënuar me vepra të lehta penal. Nga ligji që u miratua vetëm me votat e mazhorancës pritet të përfitojnë rreth 670 të dënuar në burgje. “Propozohet të lirohen rreth 670 persona, …

Lexo më shumë »

Shqipëri, Paga të reja për mësuesit, mjekët dhe administratën

Votimi i buxhetit të Shtetit për vitin 2017 i ka hapur rrugën propozimeve konkrete të rritjes së pagave në Shqipëri. Për këtë qëllim ministria e Financave atje ka hartuar një raport të plotë me shtesat që do të përfitojë në rrogë çdo punonjës i administratës shtetërore. Mbi të do të hartohen vendimet përkatëse, të cilat pritet të miratohen në fillim të …

Lexo më shumë »

Gratë përfitojnë grante në vlerë të 64 mijë eurove

Rrjeti i Grupeve të Grave të Kosovës në një konferencë për media ka shpallur zyrtarisht përfitueset e granteve të Fondit të Grave të Kosovës që është rreth 64 mijë euro. Kjo shumë është ndarë në 14 grante për 17 organizata. Që nga vitit 2012, rrjeti ka fondin me të cilin ndihmon organizatat e grave. Nga ana tjetër përfituesuet e granteve thanë …

Lexo më shumë »

Strehimi, shtohen përfituesit

Bonuset e strehimit dhe aplikimet për kredi, nga muaji tetor pritet të ndryshojnë. Ministria e Zhvillimit Urban ka hartuar një projektligj, përmes të cilit pritet të shtojë numrin e familjeve që do të përfitojnë, ndërsa ka vendosur kritere me bazë pikëzimi, për të gjitha kategoritë që preken. Po ashtu, projekti vjen me një sërë ndryshimesh sa i përket kritereve për …

Lexo më shumë »

Abrashi shpërndan 39 grante vetëpunësimi

Në regjionin e Mitrovicës, Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale Arban Abrashi sot ka shpërndarë 39 grante, në shumën prej 3.000 deri në 5.000 euro, për përfituesit e Programit të Vetëpunësimit. Me këtë rast, ai uroi ndërmarrësit e rinj, dhe njëherësh i siguroi ata se kjo është një mundësi e mirë për të nxitur zhvillimin e sektorit privat dhe krijimin …

Lexo më shumë »

Certifikohen mbi 50 të rinj në bujqësi dhe turizëm

Forumi për Iniciativa Qytetare – FIQ, certifikoi mbi 50 të rinj nga projekti “Programi përshpejtues në bujqësi dhe turizëm – ATAR”, ndërsa 25 prej tyre janë përfitues të grandeve prej 2500 euro, me çka do të realizojnë projektet e tyre për vetëpunësim. Në përmbyllje të këtij projekti u bë e ditur se për të qenë pjesë e tij kishin aplikuar …

Lexo më shumë »
lajme.infosite.allajme.infosite.co