Ballina / Tag: Pagat

Tag: Pagat

Shqipëri, Paga të reja për mësuesit, mjekët dhe administratën

Votimi i buxhetit të Shtetit për vitin 2017 i ka hapur rrugën propozimeve konkrete të rritjes së pagave në Shqipëri. Për këtë qëllim ministria e Financave atje ka hartuar një raport të plotë me shtesat që do të përfitojë në rrogë çdo punonjës i administratës shtetërore. Mbi të do të hartohen vendimet përkatëse, të cilat pritet të miratohen në fillim të …

Lexo më shumë »

Shqipëri, prej Vitit të Ri rriten pagat dhe pensionet

Kryeministri Edi Rama njoftoi në një konferencë për shtyp se në fillim të vitit të ardhshëm do të ketë një rritje pagash e pensionesh. “Viti i Ri do të nisë me rritje pagash e pensionesh. Kjo rritje do të fillojë që nga 1 marsi”, deklaroi kreu i qeverisë, i cili shtoi se me rastin e festave të fundvitit, çdo pensionist …

Lexo më shumë »

Buxheti i shëndetësisë për paga dhe mëditje

Shumica e buxhetit të shëndetësisë së Kosovës që është paraparë në projekt-buxhetin e vitit 2017 pritet të shkojë në paga dhe mëditje. Do të përfitojnë edhe disa institucione, kurse janë ndarë 8.8 milionë euro për trajtim jashtë vendit edhe në klinikat private në Kosovë. Për rreth 850 mijë euro do të jetë më i lartë buxheti për shëndetësi në vitin 2017, …

Lexo më shumë »

Shqipëria 3.3 miliardë euro buxhet për vitin 2017

Projektbuxheti i vitit 2017 ka marrë miratimin e Fondit Monetar Ndërkombëtar, ndërsa shume shpejt pritet të marrë miratimin në qeveri për ti kaluar më tej diskutimeve në komisionet parlamentare. Sipas draftit të hartuar nga ministria e Financave, të ardhurat e parashikuara për vitin e ardhshëm në buxhet janë 436 miliardë lekë (afër 3.3 miliardë euro), shpenzimet parashikohen 467.1 miliardë lekë …

Lexo më shumë »

Pagat e gardianëve, Manjani çon kërkesën për rritjen në qeveri

Projektvendimi i Drejtorisë së Përgjithshme të Burgjeve në Shqipëri për njehsimin e pagave të policisë së burgjeve me atë të rendit në zbatimit të ligjit, i cili nuk zbatohet që nga viti 2008, ka gjetur përkrahjen e ministrit të drejtësisë, Ylli Manjani. Ministri Manjani e shtroi këtë problematikë në mbledhjen e qeverisë, duke konfirmuar ndërmarrjen e hapave konkret për zbatimin …

Lexo më shumë »

Pagat e gardianëve, kërkesë për t’u barazuar me Policinë e Shtetit

Vendimi i qeverisë për rritjen nga janari të rrogave të policëve është ndjekur me vëmendje edhe nga Drejtoria e Burgjeve. Sipas këtij institucioni, kjo rritje duhet të përfshijë edhe rrogat e punonjësve të burgjeve dhe për të mbështetur këtë pretendim ka një fakt të thjeshtë: ligjin 10.032 të vitit 2008, për pagat e policisë së burgjeve, i cili, sipas drejtorisë, …

Lexo më shumë »

Dhjetë profesiont më të paguara në Maqedoni

Enti Shtetëror për Statistika ka nxjerë të dhënat më të reja për profesionet më të paguara në Maqedoni, për muajin gusht, pra rroga bruto. Sipas të dhënave, më të paguar janë programerët kompjuterik, me një rrogë mesatare prej 72.029 denarë, pastja aviacioni, me 70.506 denarë dhe farmacistët, me 60.827 denarë. Në dhjetë profesionet më të paguara përfshihen edhe telekomunikacioni, aktivitetet …

Lexo më shumë »

Veteranët, të pasigurt për pagën e tetorit

Veteranët e luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës(UÇK) ende nuk e kanë të sigurt nëse do ta marrin me kohë pensionin për muajin tetor. Kjo për faktin se Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale nuk ua ka siguruar buxhetin për shpërndarjen e pagës për këtë muaj, sikurse as për muajt nëntor e dhjetor të këtij viti. Megjithatë, dy Ministritë, ajo …

Lexo më shumë »

Qeveria përvetëson rreth dy milionë euro nga institucionet e pavarura

Më shumë se 2.2 milionë euro u janë hequr 14 institucioneve nga kategoria paga dhe mëditje. Më të goditurat nga ky akt janë institucionet e pavarura. Në mbledhjen e së martës, Qeveria ka aprovuar kërkesën e Ministrisë së Financave për kursime në këtë kategori buxhetore. Paratë janë shpërndarë në kategori të tjera, kryesisht tek dikasteret qeveritare. Është Ministria e Arsimit …

Lexo më shumë »

Miliona euro për paga politike

Në fund të vitit 2015, sipas një raporti të Auditorit të Përgjithshëm të publikuar ditë më parë, shihet se në të gjitha komunat e Kosovës kanë qenë të punësuar 1029 punëtorë me kontrata mbi vepër, për pagat e të cilëve janë shpenzuar rreth 1.7 milion euro. Shuma të mëdha parash të buxhetit të shtetit, edhe më tutje vazhdojnë të shpenzohen …

Lexo më shumë »
lajme.infosite.allajme.infosite.co