Ballina / Tag: Ministria e Financave te Shqiperise

Tag: Ministria e Financave te Shqiperise

Shqipëri, Paga të reja për mësuesit, mjekët dhe administratën

Votimi i buxhetit të Shtetit për vitin 2017 i ka hapur rrugën propozimeve konkrete të rritjes së pagave në Shqipëri. Për këtë qëllim ministria e Financave atje ka hartuar një raport të plotë me shtesat që do të përfitojë në rrogë çdo punonjës i administratës shtetërore. Mbi të do të hartohen vendimet përkatëse, të cilat pritet të miratohen në fillim të …

Lexo më shumë »

Pagat e gardianëve, Manjani çon kërkesën për rritjen në qeveri

Projektvendimi i Drejtorisë së Përgjithshme të Burgjeve në Shqipëri për njehsimin e pagave të policisë së burgjeve me atë të rendit në zbatimit të ligjit, i cili nuk zbatohet që nga viti 2008, ka gjetur përkrahjen e ministrit të drejtësisë, Ylli Manjani. Ministri Manjani e shtroi këtë problematikë në mbledhjen e qeverisë, duke konfirmuar ndërmarrjen e hapave konkret për zbatimin …

Lexo më shumë »

Lehtësohen 60 procedura tatimore për biznesin; opozita, dakord me qeverinë

Plot 60 procedura tatimore do të lehtësohen për biznesin. Komisioni i Ekonomisë në Shqipëri miratoi sot në parim ndryshimet ligjore të qeverisë, ndërkohë që opozita nuk pati kundërshtime. Drafti i jep përparësi biznesit duke i dhënë mundësi të vetëkorrigjojë deklarimet deri në 3 vjet. Kontrollet tatimore nuk mund të bëhen pa njoftim së paku 30-ditor, ndërkohë që po kaq ditë …

Lexo më shumë »

Ministria e Financave shënon deficitin e parë të të ardhurave për vitin 2016

Të ardhurat e qeverisë shqiptare për periudhën janar-gusht qenë 4.5 miliardë lekë (32 milionë euro) më pak se sa plani i përcaktuar në fillim të vitit, ku muaji gusht shënoi deficit prej 3.2 miliardë lekësh, bëhet e ditur nga të dhënat statistikore të publikuara nga Ministria e Financave. Ministria e Financave të Shqipërisë ka realizuar të ardhura në përgjithësi në …

Lexo më shumë »

Të ardhurat nga akciza në Shqipëri u rritën me 7.6%

Të ardhurat nga akciza në Shqipëri, gjatë muajit korrik u rritën me 7.6% krahasor me të njëjtën periudhë të një viti më parë. Sipas të dhënave zyrtare nga ministria e Financave, në vlerë monetare të ardhurat nga ky tregues u rritën në 4,2 miliardë lekë, si rrjedhojë e shtimit të importit të produkteve të akcizës. Ekspertët shprehen se performanca pozitive …

Lexo më shumë »

Bie borxhi publik në raport me PBB-në. Por huatë rriten

Borxhi publik i Shqipërisë arriti në 7.6 miliardë euro në fund të tremujorit të parë të këtij viti. Të dhënat vijnë nga raporti i fundit i Ministrisë së Financave. Sipas shifrave, gjatë 3 muajve të parë, borxhi shtetëror është zgjeruar me 120 milionë euro. Por, edhe pse është rritur në vlerë absolute, pesha e tij ndaj prodhimit kombëtar, që është …

Lexo më shumë »

Nis faza e dytë e luftës kundër informalitetit fiskal

Qeveria ka shpallur fillimin e fazës së dytë kundër informalitetit fiskal. Sipas Kryeministrit Rama, në qendër të kësaj faze do të jetë thjeshtimi i procedurave për t’u ardhur në ndihmë bizneseve, si dhe dhënia fund njëherë e përgjithmonë informalitetit. Në takimin, ku Kryeministri dhe Ministri i Financave i shpjeguan përfaqësuesëve të biznesit, por dhe punonjëseve të Tatimeve dhe Doganave, se …

Lexo më shumë »

Shpallet fituesi i tenderit të INSIG, shqiptarja EUROSIG

Në mbledhjen e djeshme të qeverisë u shpall edhe fituesi i tenderit për blerjen e kompanisë së sigurimeve INSIG nga firma EUROSIG. Në vendimin e qeverisë thuhet se, u vendos miratimi i proçedurës së tenderimit për shitjen e 100 për qind të aksioneve që zotëronte shteti në shoqërinë INSIG. Qeveria autorizoi Ministrinë e Financave të lidhë kontratën me firmën fituese. …

Lexo më shumë »
lajme.infosite.allajme.infosite.co