Ballina / Tag: Kredite

Tag: Kredite

BB: Kosova me nivelin më të ultë për kreditë të këqija

Kreditë me probleme në vendin tonë gjatë vitit që shkoi shënuan nivelin 6.2%, derisa sipas të dhënave krahasuese të Bankës Botërore (BB), Shqipëria dhe Serbia janë vendet ku raporti i kredive me probleme është 20% dhe 20.9%, ndërkohë që rënia e këtij treguesi është shumë e ngadaltë në raport me pjesën tjetër të rajonit. Sipas BB nivelin më të ulët …

Lexo më shumë »

Banka e Shqipërisë: Kreditë e ‘fshira’ arrijnë në 6.3 miliardë lekë

Banka e Shqipërisë bën të ditur se, për tetë muajt e parë të vitit, vlera e kredive të fshira arriti në 6.3 miliardë lekë, nga bilanci i kredive me probleme. Ulja e vlerës së kredive të fshira lidhet me një shterim të pjesshëm të këtij procesi, pasi pjesa më e madhe e kredive të humbura u fshinë vitin e kaluar. …

Lexo më shumë »

Ulet aktiviteti kreditor në Maqedoni

Aktiviteti kreditor në Maqedoni është ulur për 0.3% në muajin korrik, në bazë mujore, por dukshëm më e dobët se muaji parapraki. Rënia e kredive në sektorin privat vjen si rezultat i ndryshimeve rregullatore, thuhet në raportin e Bankës Popullore. Në korrik, niveli i kredive të përgjithshme është ulur për 697 milion denarë. Pjesëmarrja e kërkesave të dyshimta dhe kontestuese …

Lexo më shumë »

Bankat në Maqedoni ashpërsojnë kushtet për kredi

Sipas anketës më të re të Bankës Popullore të Maqedonisë, rreth 11% e bankave në Maqedoni i kanë ashpërsuar kushtet për kredi konsumatore dhe banesore. Te kreditë konsumatore, pritjet për aktivitet të përgjithshëm ekonomik kontribojnë në ashpërsimin e mëtutjeshëm të kushteve. Në aspekt të ndikimit të ndryshimeve të politikës monetare, ngjashëm si edhe në anketën e mëparshme, pjesa më e …

Lexo më shumë »

Bie kamata e kredive

Vlera e kredive aktive, në dhjetë bankat komerciale në Kosovë, në muajin maj ka qenë 2 miliardë e 143 milionë euro. 747 milionë euro është vlera e kredive për ekonomitë familjare dhe 1 miliard e 390 mijë vlera e kredive për ndërmarrjet. Sipas BQK-së, ka pasur një rritje vjetore të kredive prej 9.5 për qind, pjesa më e madhe e kësaj …

Lexo më shumë »

Zvogëlohet kreditimi i kompanive

Kreditimi në maj është ulur me një total prej 6.8 milion në muaj. Që do të thotë se është ulur ndjeshëm kreditimi e parë në kompanitë. Ndryshe nga uljen e kreditimit për kompanitë, në maj vuri në dukje rritjen e kreditimit të qytetarëve me 23 milion të reja. Në prill, kreditimit i qytetarëve shitjes me pakicë arritën në 2.031.983.739 euro …

Lexo më shumë »
lajme.infosite.allajme.infosite.co