Ballina / Tag: Kredite e keqija

Tag: Kredite e keqija

BB: Kosova me nivelin më të ultë për kreditë të këqija

Kreditë me probleme në vendin tonë gjatë vitit që shkoi shënuan nivelin 6.2%, derisa sipas të dhënave krahasuese të Bankës Botërore (BB), Shqipëria dhe Serbia janë vendet ku raporti i kredive me probleme është 20% dhe 20.9%, ndërkohë që rënia e këtij treguesi është shumë e ngadaltë në raport me pjesën tjetër të rajonit. Sipas BB nivelin më të ulët …

Lexo më shumë »

Vendimi i BSH-së: Bankat do të rimbledhin edhe kreditë e këqija të fshira

Në mbledhjen e sotme të Këshillit Mbikëqyrës të Bankës së Shqipërisë janë miratuar masa shtesë ndërinstitucionale “për reduktimin e kredive me probleme në sistemin bankar”. Vendimi vjen ndërkohë që numri i kredive të këqija nuk ka pësuar ulje, pavarësisht marrjes së masave, ndërsa falimenti i kompanisë strategjike Kurum ka rritur shqetësimin për sistemin bankar. Sipas Bankës së Shqipërisë, ndryshimet konsistojnë …

Lexo më shumë »
lajme.infosite.allajme.infosite.co