Ballina / Tag: Korrupsioni

Tag: Korrupsioni

Raporti për korrupsionin, Shqipëria njësoj me Bosnjën

Shqipëria ka përmiresuar treguesit e korrupsionit sipas raportit te fundit te Transparency International për vitin 2016. Ky raport e rendit Shqipërinë në vendin e 83 nga 176 vende që janë marrë në shqyrtim në të. Shqipëria është ngjitur nga vendi i 116-të ku ishte në vitin 2013, në vendin e 83-të në vitin 2016, pra është ngjitur 33 vende, duke …

Lexo më shumë »

Hahn: Nisni ndëshkimet për korrupsion

Shqipëria dhe vendet e tjera kandidate për anëtarësimin në BE duhet të dëshmojnë me veprime konkrete zbatimin e reformës në drejtësi dhe ndëshkimin e politikanëve apo njerëzve me pushtet të përfshirë në afera korruptive. Përpara parlamentarëve në Strazburg, komisioneri për Negociatat e Zgjerimit, Johanes Hahn, duke iu referuar edhe Shqipërisë tha se, miratimi thjesht me votë i ligjeve nuk mjafton. …

Lexo më shumë »

S’ka më letra, mjekët do t’i japin recetat elektronikisht

“Brenda pranverës në të gjithë Shqipërinë do të aplikohet receta elektronike”. Kryeministri i Shqipërisë Edi Rama bëri këtë deklaratë nga Durrësi, duke shtuar se sot receta elektronike është një realitet i përshëndetur nga të gjithë mjekët e familjes. Kreu i qeverisë shqiptare pohoi se me këtë recetë korrupsioni në sistem bëhet i pamundur. “Receta elektronike e bën të pamundur korrupsionin. …

Lexo më shumë »

Korrupsioni ia humb milionat Kosovës

Korporata Sfidat e Mijëvjeçarit (MCC) e ka përjashtuar Kosovën nga programi “Compact”, që ofronte mundësinë e thithjes së qindra milionë dollarëve brenda pesë vitesh. Kjo, për shkak të shkallës së lartë të korrupsionit në vend. Vendimi është marrë një ditë më parë në Washington, ku e ka selinë kjo agjenci e Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Në njoftimin e publikuar në …

Lexo më shumë »

Gjyqësia para gjyqit

Gjyqësia e Kosovës, edhe pas tetë vjetësh që kur Kosova është bërë shtet, nuk po arrin të krijojë integritet. Ndikimi politik, korrupsioni, joprofesionalizmi e neglizhenca janë karakteristikat kryesore prej pasluftës, që për pasojë kanë krijuar një sistem jokredibil dhe jotransparent. Gjyqtarë, madje edhe kryetarë gjykatash u gjykuan e po gjykohen nën akuzën për korrupsion. Afro 50 gjyqtarë u hetuan dhe …

Lexo më shumë »

Veseli propozon Ligjin për dekriminalizimin e skenës politike

Kreu i Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli, është i mendimit se në Kosovë duhet të hartohet një ligj i veçantë për pastërtinë e figurës politike. Ky ligj sipas Veselit, do t’i pamundësonte të gjithë atyre që bien ndesh me ligjin, që të kandidojnë për detyra të larta shtetërore. Veseli ka thënë se këtë nismë të tijën ia ka propozuar disa …

Lexo më shumë »

Prokurimi, zhvatësi i madh i buxhetit

Prokurimi publik mbetet njëra nga fushat me të korruptuara në Kosovë, sipas raporteve ndërkombëtare dhe OJQ-ve që e monitorojnë këtë sistem.  Korrupsioni, mungesa e transparencës, përshtatja e kritereve, menaxhimi i kontratave dhe mosfunksionimi i sektorit gjyqësor, për prokurimin publik janë probleme të pakapërcyeshme të institucioneve kosovare. Zyrtarë të lartë të prokurimit kanë aktakuza për keqpërdorim të detyrës zyrtare, por ende …

Lexo më shumë »

Delawie: Dënoni zyrtarët e përfshirë në korrupsion

Përfaqësues të korit diplomatik në Kosovë, gjatë mbledhjes së Këshillit Kombëtar Kundër Korrupsionit kanë kërkuar dënimin e zyrtarëve të përfshirë në korrupsion dhe vazhdimin e hapave konkret në luftimin e korrupsionit. Ambasadori amerikanë në Kosovë, Greg Delawie ka thënë se korrupsioni luftohet duke dënuar të përfshirin në korrupsion. “Për ta zgjidhur problemin e korrupsionit ka nevojë që ti hetojmë dhe …

Lexo më shumë »

“Korrupsioni mbetet problemi më i madh i kosovarëve”

Raporti i ri “Barometri Global i Korrupsionit (GCB)” i Transparency International, rrjet në të cilin bën pjesë edhe Instituti Demokratik i Kosovës, konstaton se dy të tretat e personave në Kosovë e renditin korrupsionin si një nga problemet më të mëdha në vend. Sipas një komunikate të KDI-së, ky raport i cili është zhvilluar në 42 shtete të Evropës dhe …

Lexo më shumë »

Veseli thotë se korrupsioni po pengon konsolidimin e demokracisë

Kryetari i Kuvendit, Kadri Veseli, mori pjesë në konferencën “Përforcimi i performancës së institucioneve të pavarura: Roli i Parlamentit në Rajonin e Ballkanit Perëndimor”, organizuar nga Misioni në Kosovë i Organizatës për Siguri e Bashkëpunim në Evropë, në bashkëpunim me Kuvendin e Kosovës. Veseli foli për bazën ligjore që Kuvendi i Kosovës ka krijuar për institucionet e pavarura dhe rolin …

Lexo më shumë »
lajme.infosite.allajme.infosite.co