Ballina / Tag: Diskriminim

Tag: Diskriminim

Transporti publik në Shkup anashkalon zonat shqiptare

Heqja e autobusëve shtetëror në linjat 9 dhe 19 vazhdon të shkaktojë revoltë tek qyterët, veçanërisht te banorët e komunave Çair dhe Shuto Orizarë. Igor Janushev drejtor i NTP-së Shkup tha se ndarja e linjave mes transportuesve privat dhe atyre të NTP-Shkup është bërë me vendim të këshillit të Bashkisë së Shkupi që para 1 viti e gjysmë. “Kjo çështje …

Lexo më shumë »

PDSH-ja: Shqiptarët diskriminohen ekonomikisht në Maqedoni

Deputeti i PDSH-së, Gazmend Aliu deklaron se “buxheti është projeksion politik që paraqet idetë e një qeverie, që ekspertët pastaj i shënojnë në numra dhe shifra. Për nëntë vite me radhë, 9 buxhete përfshirë edhe këtë të tanishmin, BDI legjitimon dhe legalizon plaçkitjen e organizuar të djersës, mundit dhe parave të shqiptareve”. Në konferencën për shtyp, Aliu mes tjerash tha …

Lexo më shumë »

Deputetët britanikë: Gratë myslimane më të pafavorizuarat në Britani

Gratë myslimane janë grupi më i pafavorizuar ekonomikisht në shoqërinë britanike, sipas një raporti të deputetëve britanikë. Ndërkohë, Komiteti për Gra dhe Barazi ka thënë se ministrat duhet patjetër të paraqesin një plan për t’i luftuar pabarazitë para fundit të këtij viti, shkruan BBC. Shifrat sugjerojnë se gratë myslimane janë tri herë me më gjasë punëkërkuese të papuna se gratë …

Lexo më shumë »

Të rinjtë shqiptarë po diskriminohen në Maqedoni

Studentët shqiptarë në Maqedoni duan të kenë të paktën të drejtat e njëjta që i gëzojnë bashkëmoshatarët serbë në Kosovë. Institucionet shtetërore maqedonase, sipas tyre, po mundohen në çdo aspekt t’i diskriminojnë ata. Shumica e studentëve shqiptarë, sytë i mbajnë kah perëndimi. Të rinjtë shqiptarë të Maqedonisë nuk kanë perspektivë në vendin e tyre. Ata arrijnë të kryejnë studimet, madje …

Lexo më shumë »
lajme.infosite.allajme.infosite.co