Ballina / Tag: BQK

Tag: BQK

Diaspora mban gjallë Kosovën

Dërgesat nga diaspora edhe më tutje vazhdojnë të luajnë rol të rëndësishëm në zhvillimin ekonomik të vendit. Bazuar në të dhëna zyrtare të Bankës Qendrore të Kosovës (BQK), shihet qartë se dërgesat e mjeteve nga shtete të ndryshme të vendit për në Kosovë janë duke u rritur nga viti në vit. Për tetë muaj në Kosovë kanë hyrë  hiç më …

Lexo më shumë »

Ligji për veteranët rrezikon 100 milionë euro të marrëveshjes në mes FMN-së dhe Qeverisë

Fondi Monetar Ndërkombëtar i ka vënë kushtin kryesor Qeverisë Së Kosovës që të gjejë një zgjidhje sa më të shpejtë të pagesës për veteranët e luftës, ndryshe Kosova mund të rrezikon shumën 100 milionë euro. Kjo shumë është parapa nga marrëveshje Stand By në mes FMN-së dhe Qeverisë së Kosovës. Udhëheqësi i Misionit të FMN-së Jacques Miniane ka bërë të …

Lexo më shumë »

Barrierat në biznes shtyjnë investitorët vendorë të ikin nga Kosova

Barrierat dhe vështirësitë e mëdha në biznes kanë shtyrë edhe investitorët vendor në Kosovë që të mendojnë për lëvizjen e kapitalit tyre  Jo vetëm që nuk ka ardhje të investimeve të huaja, për shkak të kushteve jo të favorshme për të investuar, por për barrierat dhe vështirësitë e mëdha në biznes kanë shtyrë edhe investitorët vendor në Kosovë që të …

Lexo më shumë »

Fitimi i bankave rreth 25 milionë euro

Bazuar në raportin e fundit të Bankës Qendrore të Kosovës (BQK) shihet se gjatë katër muajve të parë të këtij viti, fitimi i bankave ka arritur në 24.5 milionë euro, derisa në periudhën e njëjtë të vitit paraprak, të gjitha bankat komerciale në vend kishin arritur një profit prej 28.7 milionë euro, apo 4.2 milionë euro më pak se në …

Lexo më shumë »

Thaçi ofron mbështetje për Bankën Qendrore

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, ka pritur sot në takim guvernatorin e Bankës Qendrore të Kosovës, Bedri Hamza. Në komunikatë thuhet se Thaçi ka shprehur interesim që të informohet më hollësisht për punën e BQK-së duke theksuar mbështetjen e tij për këtë institucion të rëndësishëm të vendit. Në anën tjetër, guvernatori i BQK-së, Bedri Hamza, ka thënë se ka zhvillime …

Lexo më shumë »

Diaspora 752 milionë euro për Kosovën

Dërgesat nga diaspora gjatë vitit që lamë pas kanë arritur kulmin duke arritur në 752,4 milionë euro, apo 58,7 milionë euro më shumë sesa në vitin paraprak. Duke u bazuar në të dhënat zyrtare të Bankës Qendrore të Kosovës (BQK), po shihet qartë se shuma e dërgesave nga diaspora është duke u rritur nga viti në vit. Gjatë vitit që …

Lexo më shumë »
lajme.infosite.allajme.infosite.co