Ballina / Tag: Banka Boterore

Tag: Banka Boterore

BB: Kosova me nivelin më të ultë për kreditë të këqija

Kreditë me probleme në vendin tonë gjatë vitit që shkoi shënuan nivelin 6.2%, derisa sipas të dhënave krahasuese të Bankës Botërore (BB), Shqipëria dhe Serbia janë vendet ku raporti i kredive me probleme është 20% dhe 20.9%, ndërkohë që rënia e këtij treguesi është shumë e ngadaltë në raport me pjesën tjetër të rajonit. Sipas BB nivelin më të ulët …

Lexo më shumë »

Bajrami: Projekt 15 milionësh nga Banka Botërore

Hykmete Bajrami ka diskutuar për punën e kësaj ministrie gjatë vitit 2016 dhe planet e vitit 2017. Ministrja Bajrami ka thënë se fatmirsisht ka një ngritje të buxhetit në vitin 2017. “Jemi në fazën përfundimtare të negocimit me Bankën Botërore për një projekt 15 milionësh i cili ka komponentën e ngritjes së kapaciteteve të infrastrukturës se cilësisë në mënyrë që …

Lexo më shumë »

Businessinsider rendit Kosovën në top 17 vendet e botës për lehtësi të të bërit biznes

Të bërit biznes nuk është e lehtë dhe pa stres. Mirëpo, ka vende në botë që jua lehtësojnë biznesin për shkak se kanë më pak kufizime se vendet tjera. Në këtë renditje, Kosova është e 13 derisa vendi i parë për të bërë biznes më së lehti është Zelanda e Re. Kriteret për këtë renditje bazohen në një raport të …

Lexo më shumë »

Norvegjia premton t’i ndihmojë Kosovës me investime

Ministri i Financave Avdullah Hoti priti sot në takim kurtuazie ambasadorin e Norvegjisë në Prishtinë, Per Strand Sjaastad, me të cilin diskutoi për avancimin e bashkëpunimit ekonomik ndërmjet Norvegjisë dhe Kosovës. Përmes një komunikate për media bëhet e ditur se Hoti ka shprehur gatishmërinë e tij për intensifikimin e bashkëpunimit ndërmjet dy vendeve, sidomos në fushën e investimeve. “Ai e …

Lexo më shumë »

Mustafa “harron” konferencat me ministrat për t’i shpalosur të “arriturat”

Pak suksese qeverisëse dhe Isa Mustafa dilte menjëherë në media me dikasteret përkatëse. Kreu i ekzekutivit në fillim të mandatit i ngazëllyer me punën që po bëhej premtoi që do të dilte shumë shpesh në media për të treguar se çka po bën dhe çka do të bëjë qeveria. Doli tri herë dhe më nuk u pa. Deri para pak …

Lexo më shumë »

“Nga viti 2017, edhe mielli me banderola”

Ministri i Financave, Avdullah Hoti, në një tryezë diskutimi për raportin e Bankës Botërore lidhur me mundësitë e të bërit biznes në Kosovë, ndër të tjera, ka thënë se nga viti i tjetër edhe miellit do t’i vihen banderola. “Bashkëpunimi mes ministrive dhe bizneseve ka bërë që raporti i Bankës Botërore të flasë për sukseset e Kosovës. Kemi arritur po …

Lexo më shumë »

BB: Raporti për Shqipërinë progresi i shkëlqyer

Shefja e Bankës Botërore në Tiranë, Taseen Sayed komentoi renditjen e Shqipërisë në raportin e fundit të “Të bësh biznes”, e cila u përmirësua me 32 vende. “Ky është me të vërtetë një progres i shkëlqyer. Ka pasur përmirësime serioze në disa fusha, si lejet e ndërtimit, sigurimi i energjisë dhe pagesa e taksave, të cilat janë lehtësuar me ngritjen …

Lexo më shumë »

Shqipëria e 14-ta ndër 82 vende për partneritetin publik privat

Banka Botërore publikoi raportin “Standardet dhe rregullat e prokurimeve të PPP – ve 2017”. Ky raport për herë të parë përfshin edhe Shqipërinë, duke dhënë një vlerësim se çfarë është duke ndodhur në Shqipëri me Partneritetin Publik Privat. Në vlerësimin e 82 ekonomive botërore Shqipëria është pjesë e grupit “Evropa dhe Azia Qendrore”. Duke llogaritur mesataren e pikëve për secilin …

Lexo më shumë »

Ministri Hoti në takimet e FMN-së dhe Bankës Botërorë në Uashington

Ministri i Financave Avdullah Hoti, i shoqëruar edhe nga zëvendësministri Agim Krasniqi, gjendet për vizitë zyrtare në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ku do të marrin pjesë në takimet e rregullta vjetore të Fondit Monetar Ndërkombëtar dhe të Bankës Botërore, të cilat do të zhvillohen në Uashington DC. Përveç pjesëmarrjes në sesionin plenar të Fondit Monetar Ndërkombëtar dhe Bankës Botërore, …

Lexo më shumë »

Banka Botërore: Kosova sivjet është më keq se vjet

Banka Botërore ka paraparë një situatë më të vështirë për Kosovën në krahasim me një vit më parë. Rënia e investimeve të huaja, tejzgjatja e krizës politike, rënia e eksporteve dhe rritja e numrit të veteranëve, konsiderohen të jenë faktorët kryesorë që po ndikojnë në këtë zhvillim negativ, ka vlerësuar Banka Botërore. Edhe pse në raport thuhet se papunësia është …

Lexo më shumë »
lajme.infosite.allajme.infosite.co