Ballina / Tag: Aplikim

Tag: Aplikim

Lejet e ndërtimit në Shqipëri nga sot vetëm në mënyrë elektronike

Nga sot, 1 shtator, çdo aplikim për lejen e ndërtimit në Shqipëri bëhen vetëm në mënyrë elektronike. Sistemi elektronik për lejet e ndërtimit realizon njëkohësisht parimin e shërbimit me një ndalesë përmes ndërveprimit elektronik të të gjitha institucioneve të përfshira si dhe do të evitojë vonesat në vendimmarrje. Sistemi funksionon: Së pari, aplikimi për leje kryhet vetëm online në portalin …

Lexo më shumë »

Hapet konkursi për “Miss Kosova 2016”

Ka filluar aplikimi për “Miss Kosova 2016”. Vajzat nga Kosova dhe diaspora kanë të drejtën e aplikimit. Dy bukuroshet fituese do të kenë mundësinë të përfaqësojnë Kosovën në kompeticionet botërore “Miss Univers” dhe “Miss Earth”. Organizatorja Agnesa Vuthaj ka paralajmëruar se së bashku më stafin e saj do të mundohen të sjellin një spektakël të denjë para publikut. Ende zyrtarisht …

Lexo më shumë »

Gjirokastër, në rritje aplikimi i dënimit alternativ

Gjatë këtij vitit në Qarkun e Gjirokastrës 52 të dënuar kanë kryer dënimin alternativ pranë Shërbimit të Provës. Sipas përfaqësuesve të Zyrës së Shërbimit të Provës në Gjirokastër, mbështetur mbi urdhrat e ekzekutimit të gjykatës ky grup të dënuarish ka kryer dënimin alternativ në forma të ndryshme duke përfshirë edhe punën në interes të publikut. Numrin më të madh të …

Lexo më shumë »

Për 10 ditë mbi 15 mijë qytetarë aplikuan për pasaporta biometrike

Numri i qytetarëve të Kosovës për tu pajisur me pasaportë biometrike, pas vendimit të Komisionit Evropian për rekomandim të heqëse së vizave ka shënuar rritje. Numri i tyre madje është shumëfishuar. Sipas Ministrisë së Punëve të Brendshme të Kosovës vetëm për 10 ditë mbi 15 mijë qytetarët kanë aplikuar për tu pajisur me pasaportë. Nga data 3 maj, kur edhe Komisioni …

Lexo më shumë »

Anëtarësimi në KiE, hapi i ardhshëm i Kosovës

  Kosova po bëhet gati që të aplikojë për anëtarësim në Këshillin e Evropës. Zyrtarë të institucioneve të Kosovës thonë se hapi i radhës është aplikimi për anëtarësim në këtë mekanizëm të rëndësishëm evropian, edhe pse ende nuk dihet se kur do ta bëjnë këtë institucionet e vendit. Zëvendësministri i Punëve të Jashtme të Kosovës, Valon Murtezaj, thotë për se …

Lexo më shumë »
lajme.infosite.allajme.infosite.co