Ballina / Tag: Administrata Tatimore e Kosoves

Tag: Administrata Tatimore e Kosoves

ATK mbyll 15 lokale të lojërave të fatit

Drejtoria e Lojërave të Fatit në Administratën Tatimore të Kosovës, ka zhvilluar sot aksion tek subjektet të cilat ushtrojnë veprimtari të lojërave të fatit. Nga aksioni i cili ka nisur nga ora 11:00 në qytetin e Prishtinës dhe të Fushë Kosovës, janë evidentuar disa parregullsi të cilat nuk janë në përputhshmëri me ligjin për lojërat e fatit. Sipas informacioneve që …

Lexo më shumë »

Mbi 1 milion pliko të dorëzuara në ATK

Ka arritur në mbi 1 milion numri i plikove të dorëzuara nga qytetarët në Administratën Tatimore të Kosovës, ndërsa shuma e rimbursuar deri më tani është 15.5 milion euro. Fushata e rimbursimit të qytetarëve nga kuponët fiskal pati nisur në muajin prill të viti 2015.ATK rikujton se aplikimi për rimbursim të mjeteve nga grumbullimi i kuponëve fiskal për TM4/2016, ka …

Lexo më shumë »

Policia vazhdon bastisjet që lidhen me dallavere në ATK

Policia e Kosovës ka vazhduar edhe sot një aksion bastisjesh. Me gjasë, ky aksion është vazhdimësi e bastisjeve të djeshme.  Aksioni i djeshëm ishte ndërmarrë në ATK, me c’rast ishin arrestuar dy zyrtarë të divizionit të lojërave të fatit, për keqpërdorim të detyrës zyrtare. Policia e Kosovës, nuk janë deklaruar për aksionin, por kanë paralajmëruar se së shpejti do të …

Lexo më shumë »

Afati i dorëzimit të kuponëve fiskalë nga 1 tetori deri më 4 nëntor

Administrata Tatimore e Kosovës ka njoftuar se aplikimi dhe dorëzimi i plikove me kuponë fiskal për tremujorin e tretë të këtij viti fillon nga data 01 tetor deri më 31 tetor. Sipas ATK-së, aplikimi bëhet duke plotësuar aplikacionin për rimbursim të mjeteve nga grumbullimi i Kuponëve Fiskal, i cili duhet të plotësohet në mënyrë elektronike, përmes ueb-faqes së Administratës Tatimore …

Lexo më shumë »

ATK e Kosovës dhe ajo e Malit ë Zi këmbejnë përvoja

Drejtori i përgjithshëm i Administratës Tatimore të Kosovës, Sakip Imeri ka pritur sot në takim Miomir M. Mugosa, drejtor i përgjithshëm i Administratës Tatimore të Malit të Zi. Në një njoftim për media thuhet se gjatë këtij takimi u diskutua rreth zhvillimeve të fundit në ATK, si dhe mundësin e rritjes së bashkëpunimit mes Administratës Tatimore të Malit të Zi …

Lexo më shumë »

Pjesëtarët e ish-strukturave ilegale marrin pagë pa punuar

Pjesëtarët e ish-strukturave ilegale të Serbisë ende nuk i kanë nisur angazhimet për llogari të shtetit të Kosovës, edhe pse ata janë futur në sistemin e pagave prej janarit të këtij viti. Prej 483 pjesëtarëve të Mbrojtjes Civile, vetëm disa prej tyre janë duke kryer punë të përditshme në Doganën e Kosovës, në Agjencinë e Veterinës dhe Ushqimit dhe në …

Lexo më shumë »

ATK me 10 për qind më shumë të hyra se në vitin e shkuar

Administrata Tatimore e Kosovës gjatë pesë muajve të këtij viti ka mbledhur 156 milionë euro tatime, përkatësisht 10 për qind më shumë se e njëjta periudhë e vitit paraprak dhe 52.4 milionë euro Kontribute Pensionale. Këto të dhëna u bën të ditura sot nga drejtori i përgjithshëm i ATK-së, Sakip Imeri gjatë një konferencë për media. Pjesëmarrës në këtë konference …

Lexo më shumë »

ATK-ja në aksion, shpërndan mbi 133 mijë euro gjoba

Administrata Tatimore e Kosovës, në periudhën e fundit ka rikujtuar të gjithë tatimpaguesit se janë të obliguar të mbajnë librat dhe regjistrimet, të pajisen me Arka Fiskale dhe ti shfrytëzoj në pajtim me ligjet e aplikueshme në Kosovë. Gjatë aktiviteteve të rregullta brenda orarit të punës dhe pas orarit, ATK-ja ka vërtetuar se një numër i tatimpaguesve, pavarësisht nga ftesa …

Lexo më shumë »

Ligjet të shpërndara në dokumente të ndryshme

Numri i madh i ligjeve të plotësuara dhe ndryshuara në Kosovë nga të gjitha legjislaturat, ka bërë që për të ditur nenet në fuqi të një ligji të shfletohen disa dokumente të ndryshme. Kjo për faktin se Kuvendi i Kosovës deri më tani nuk ka spastruar tekstet e ligjeve të ndryshuara, për t’i përmbledhur në një ligj të caktuar. Ndërkohë që …

Lexo më shumë »

ATK-ja ua kujton bizneseve se janë të detyruar të lëshojnë kuponë fiskalë

Administrata Tatimore e Kosovës (ATK), nëpërmjet një komunikate për mediat, ka njoftuar se të gjithë personat që merren me aktivitete afariste, se në bazë të legjislacionit tatimor aty ku nuk kërkohet të lëshohet faturë tatimore dhe aty ku pagesa nuk bëhet përmes transferit bankar, janë të obliguar që të pajisen me arkë fiskale dhe të lëshojnë kuponë fiskalë. “Pajisja e …

Lexo më shumë »
lajme.infosite.allajme.infosite.co