Ballina / SHQIPËRIA / Lokale / Shtatë bashki fitojnë çmime për praktika të mira

Shtatë bashki fitojnë çmime për praktika të mira

Shtatë bashki kanë fituar çmime për praktika të mira në qeverisjen vendore në kuadrin e nxitjes që Ministri i Shtetit për Çështjet Vendore  dhe Ambasada e Zvicrës i japin bashkive të reja pas Strategjisë së Decentralizimit dhe Reformës Administrative Territoriale.

Bashkitë fituese u shpallën në një ceremoni të veçantë të mbajtur në Hotel Sheraton në Tiranë. Katër çmime prej nga 10,000 franga zvicerane ju dhanë bashkive Roskovec, Vau i Dejës, Tiranë e Lezhë për nisma të vlerësuara në nivel kombëtar. Ndërsa katër çmime prej 5,000 franga zvicerane u fituan nga bashkitë Shkodër, Tiranë, Skrapar dhe Fier të përzgjedhura si praktikat më të mira në nivel rajonal.

Praktikat fituese përfshinin shërbime të përmirësuara turizmi, zyra me një ndalesë (Z1N), qendra për qytetarë me aftësi të kufizuara, si dhe informim e komunikim për qytetarët.

“Me pjesëmarrjen tuaj në këtë konkurs ju keni treguar zell dhe vullnet për të paraqitur shembuj nga puna dhe përpjekjet tuaja”, u tha Ambasadori zviceran Christoph Graf kryebashkiakëve dhe stafeve të bashkive përmes një mesazhi në video.

Ai përgëzoi Ministrin Çuçi për punën me reformën dhe veçanërisht për gatishmërinë që të monitorojë proçesin përmes palëve të jashtme. “Vashdoni të përmirësoni qeverisjen vendore – është shtylla kurrizore e demokracisë”, përfundoi mesazhin e tij Ambasadori Graf.

Në fjalën e tij Ministri i Shtetit për Çështjet Vendore,  Bledi Çuçi nënvizoi se “Në 10 mujorin e parë të 2016, bashkitë kanë mbledhur 30 milionë dollarë më shumë taksa lokale se e njëjta periudhë e vitit të kaluar. Këtu duhet të kemi parasysh që bizneset e vogla u përjashtuan nga taksa. Pra kemi një përmirësim të dukshëm të performancës fiskale të bashkive të reja, çfarë  ka qenë një nga synimet e reformës territoriale. Shpenzimet administrative nga personeli janë ulur me 10 milionë dollarë në 2016. Ndërsa shpenzimet operacionale, në 10 mujorin e parë të 2016 janë ulur me 3 milionë dollar ose 10% krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2015“. //oranews/

- Lajme

Lajme
Infosite është portal informativ dhe është dritarja ku ju do të keni mundësi të njiheni me informacione të fushave të ndryshme.

Shiko

Gripi po tërhiqet, ulet numri i të prekurve

Zyrtarisht mjekët e Institutit të Shëndetit Publik thonë se numri i të prekurve nga sëmundjet …

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

lajme.infosite.allajme.infosite.co