Ballina / SHQIPËRIA / Sociale (faqja 104)

Sociale

24 milion euro për furnizim me ujë të zonave rurale

Është shqyrtuar faza e tretë e projektit të furnizimit me ujë të zonave rurale nga Komisioni parlamentar i Veprimtarive Prodhuese. Ky projekt rrjedhë nga marrëveshja e arritur mes qeverisë shqiptare dhe asaj gjermane për furnizim me ujë të zonave rurale. E kjo marrëveshje e cila kap shifrën e 24 milion euro do të garantojë furnizimin me ujë të rreth 75 …

Lexo më shumë »

Rritet numri i të papunëve

Në krahasim me tremujorin e parë të vitin 2014, viti 2015 në këtë periudhë sjell rritje të numrit të papunëve me 1,4 % ose me 1.971 persona. Ndërkaq në krahasim me tremujorin e katërt të vitit 2014, numri i të papunëve për këtë periudhë në vitin 2015 është në rritje me 3,9%. Janë gjithsej145.478 persona që po kërkojnë punë në …

Lexo më shumë »

Kosovarët prijnë me kërkesa për azil, Shqipëria më pak

Në të dhënat e publikuara së fundi nga Bashkimi Evropian për azilkërkuesit në shtete evropiane, rezultojnë që janë gjithsej 185 mijë azilkërkues nga të cilët mbi 48 mijë kosovarë. Kosovarët prinë me kërkesa për azil në shtete evropiane. Kështu kanë thënë të dhënat e publikuara së fundi nga Bashkimi Evropian. Në gjashtë mujorin e parë të vitit 2015 nëpër vendet …

Lexo më shumë »

Shqipëri-Gjermani, firmosen 6 marrëveshje financiare

Ambasadori gjerman Hellmut Hoffmann dhe ministri i financave Shkëlqim Cani kanë nënshkruar sot 6 marrëveshje financiare. Janë nënshkruar 6 marrëveshje financiare në mes të Republikës së Gjermanisë dhe Qeverisë shqiptare. Me këtë rast do jepen 107.5 milion euro nga qeveria gjermane, ku 106 milion janë hua dhe 1.5 milion euro janë grante. Marrëveshjet u firmosën nga ambasadori gjerman Hellmut Hoffmann …

Lexo më shumë »

Skandal: Akulli në lokalet e Tiranës, nga ujërat e ndotura

Disa ditë më parë emisioni “Fiks Fare” në Top Channel ndërmori hulumtim për cilësinë e akullit në kryeqytet. Nga mostrat e analizuara rezultojë se akulli që konsumojnë klientët në lokalet e Tiranës, bëhen me ujë ndotur mikrobiologjikisht.  Në bashkëpunim me Institutin e Shëndetit Publik dhe Inspektoriatin Shëndetësor Shtetëror u morën mostrat e akullit në disa subjekte private “bar­kafe”, të përzgjedhura …

Lexo më shumë »

Shteti jep bursa për degët me prioritet kombëtar 

Ministria e Arsimit të Shqipërisë do të ndajë bursa për studentët që zgjedhin degët me prioritet kombëtar. Synimi i ministrisë është që të mbushen vendet boshe në ato universitete që kanë kërkesa të ulëta për studime. Për të gjithë studentët, të cilët do të zgjedhin degët me prioritet kombëtar, Ministria e Arsimit do të ofrojë bursa të plota. Kështu ka …

Lexo më shumë »

Kriza greke nuk e prekë ekonominë shqiptare

Kriza greke nuk do të ketë asnjë ndikim në Shqipëri. Bankat shqiptare me kapital grek janë tërësisht të shkëputura nga bankat mëma në Greqi dhe tërësisht nën kontrollin e Bankës së Shqipërisë. Ministri i Financave, Shkëlqim Cani duke folur gjatë konferencës, me rastin e përfundimin të misionit të FMN-së siguroi se kriza greke nuk do të ketë asnjë ndikim në …

Lexo më shumë »
lajme.infosite.allajme.infosite.co