Ballina / SHQIPËRIA / Ekonomi (faqja 5)

Ekonomi

Rriten eksportet e Shqipërisë në Greqi

Eksportet e Shqipërisë drejtë Greqisë në muajin shtator u rritën me 19%. Sipas të dhënave të publikuara nga Instituti i Statistikave, INSTAT, shkëmbimet tregtare me Greqinë në muajin shtator të 2016-ës arritën në 41,875 milionë lekë. Referuar të dhënave, importet e mallrave nga Greqia në Shqipëri, gjatë periudhës janar-shtator arritën në rreth 33.672 milionë lekë, kur një vit më parë (2015) …

Lexo më shumë »

Ekonomia e Kosovës dhe Shqipërisë, larg integrimit në BE

Ish ministri i Financave i Shqipërisë Arben Malaj, thotë se ekonomia e Kosovës dhe e Shqipërisë kanë një sfidë të përbashkët, janë akoma shumë pak të integruara në ekonominë rajonale dhe evropiane Arben Malaj, ish ministër i Financave i Republikës së Shqipërisë në një intervistë për gazetën “Zëri” ka thënë se ekonomia e Kosovës dhe e Shqipërisë kanë një sfidë …

Lexo më shumë »

Lezhë, Taksat vendore, Frrokaj: Biznesi nuk ka paguar detyrimet

Bizneset në qytetin e Lezhës nuk do të kenë ndryshim të nivelit të taksave për vitin 2017. Premtimi ka ardhur nga kryebashkiaku Fran Frrokaj, i cili ndër të tjera ngriti si problem mbledhjen e detyrimeve nga bizneset. Krijimi i borxheve ndaj bashkisë ka ardhur si pasojë e pamundësisë së bizneseve për të paguar taksat. “Jo me doemos do të jetë …

Lexo më shumë »

Rama: Financat janë konsoliduar, borxhi publik drejt rënies

Pas 3 vitesh reformash të vonuara dhe masash jo të lehta, financat e shtetit janë të konsoliduara dhe borxhi publik ka hyrë në trend rënës. Kështu ka deklaruar kryeministri Edi Rama, i cili mori pjesë në konferencën kombëtare të Bankës së Shqipërisë. “Po ulim borxhin publik dhe nga ana tjetër kemi ndarë për buxhetet e familjes, por 440 milionë dollarë …

Lexo më shumë »

Projekti 5 mld $ për portin e Karpenit, 26 mln lekë për konsulencën

Një fond prej 26 milionë lekësh është ndarë nga qeveria shqiptare për mbulimin e shpenzimeve për konsulencën e huaj për portin e Karpenit. Vendimi është marrë në mbledhjen e sotme të qeverisë, ku është vendosur rishpërndarja e fondeve të buxhetit të vitit 2016, duke i kaluar Ministrisë së Zhvillimit Ekonomik, dy fonde të reja, njëri për shpenzime korrente prej 14 …

Lexo më shumë »

BB: Raporti për Shqipërinë progresi i shkëlqyer

Shefja e Bankës Botërore në Tiranë, Taseen Sayed komentoi renditjen e Shqipërisë në raportin e fundit të “Të bësh biznes”, e cila u përmirësua me 32 vende. “Ky është me të vërtetë një progres i shkëlqyer. Ka pasur përmirësime serioze në disa fusha, si lejet e ndërtimit, sigurimi i energjisë dhe pagesa e taksave, të cilat janë lehtësuar me ngritjen …

Lexo më shumë »

Së shpejti linja e re e tragetit Durrës-Rijeka

Transporti detar dhe ai ajror ishin në qendër të diskutimeve mes ministrit të Transporteve Sokol Dervishaj dhe ambasadores së Kroacisë, Sonja Bujas Juraga. Zyra e shtypit të ministrisë së Transporteve tha se “Ambasadorja Juraga, u shpreh se shumë shpejt Shqipërinë do e vizitojnë përfaqësues të Portit të Rijekës, për të diskutuar nga afër me palën shqiptare për fillimin e një linje …

Lexo më shumë »

Ndihma shtetërore për vitin 2015 ishte 6.2 mld lekë

Ministrja e Zhvillimit Ekonomik, Milva Ekonomi ka publikuar sot të dhënat e raportit vjetor të ndihmës shtetërore. Sipas saj për vitin 2015 ndihma shtetërore ishte 6.2 miliardë lekë. Ekonomi: Totali i Ndihmës Shtetërore dhënë për vitin 2015 ishte 6,2 miliard lekë.  Sektori i bujqësisë përfitoi 1,5 miliard lekë.  Nga fondi i ndihmës për vitin 2014 dhe 2015 u punësuan gjithsej 8350 …

Lexo më shumë »

Dermatoza, Zvicra do të dërgojë në Shqipëri lopë të përzgjedhura race

Ministri i Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujërave,  Edmond Panariti, u takua në Bernë me Drejtorin e Përgjithshëm të Zyrës Federale Zvicerane të Bujqësisë, Bernard Lehmann, ku mori mbështetjen për zëvendësimin e blegtorisë së dëmtuar nga sëmundja LDS, si dhe mbështetje për rritjen e kapaciteteve laboratorike në disa fusha të bujqësisë në vendin tonë. Fillimi i një projekti të …

Lexo më shumë »

Lehtësohen 60 procedura tatimore për biznesin; opozita, dakord me qeverinë

Plot 60 procedura tatimore do të lehtësohen për biznesin. Komisioni i Ekonomisë në Shqipëri miratoi sot në parim ndryshimet ligjore të qeverisë, ndërkohë që opozita nuk pati kundërshtime. Drafti i jep përparësi biznesit duke i dhënë mundësi të vetëkorrigjojë deklarimet deri në 3 vjet. Kontrollet tatimore nuk mund të bëhen pa njoftim së paku 30-ditor, ndërkohë që po kaq ditë …

Lexo më shumë »
lajme.infosite.allajme.infosite.co