Ballina / SHQIPËRIA / Ekonomi (faqja 30)

Ekonomi

Shqipëria prezantohet në panairin e turizmit në Londër

Është përmbyllur dje prezantimi i një prej panaireve më të rëndësishëm Ndërkombëtare të Turizmit në botë, World Trade Market (WTM) 2015, në të cilin morri pjesë edhe Shqipëria. Panairi u mbajt në Londër nga prej 2 deri më 5 nëntor. Ndërsa, gjatë 4 ditëve të Panairit, Shqipëria u prezantua si një destinacion turistik me potenciale të mëdha ku mund të …

Lexo më shumë »

Rritet borxhi publik në Shqipëri

Prej muajit korrik e deri në fund të muajit shtator, borxhi publik është shtuar rreth 400 milionë dollarë, duke prekur shifrën rekord prej 73.7 për qind në raport me Produktin e Brendshëm Bruto (PBB). Sipas Ministrisë së Financave ka bërë publike të dhënat zyrtare mbi borxhin publik për tremujorin e tretë të vitit, i cili në fund të periudhës rezulton …

Lexo më shumë »

Rama: Informaliteti është respektim i ligjit

Kryeministri shqiptar Edi Rama, ka zhvilluar sot një takim me përfaqësues të biznesit të vogël. Tema e këtij takimi ishte klima biznesore në vend. Sipas Ramës, qëllimi i aksionit kundër informalitetit nuk është pezullim po respektim i ligjit. “Ekonomia dhe biznesi në vend janë sfilitur nga kanceri i informalitetit. Operacioni ynë ka rrezikun të jetë i pabarabartë dhe i padrejtë, ndaj …

Lexo më shumë »

Shqipëria zbret për 35 vende më poshtë për kah klima e biznesit

Sipas Bankës Botërore klima e të bërit biznes në Shqipëri për vitin 2016 është përkeqësuar. Madje ky përkeqësim është i ndjeshëm pasi në krahasim më raportin e fundit Shqipëria ka zbritur 35 vende në renditjen përgjithshme mes 189 vendeve. Ndërsa, vitin e kaluar për klimën e të bërit biznes Shqipëria renditej në vendin e 62, por në renditjen e fundit …

Lexo më shumë »

Publikohet raporti i BB për situatën ekonomike në Shqipëri

Parashikimi i rritjes ekonomike në Shqipëri për vitin 2015 është ulur me 0.3 % ,ky vlerësim është publikuar në Raporti i Bankës Botërore. Sipas këtij raporti shkak për këtë rënie ishin përmbytjet në sektorin bujqësisë dhe pakësimit të prodhimit të naftës në përgjigje të rënies së çmimeve ndërkombëtare. Në të njëjtën kohë në këtë raport është cekur së po ashtu edhe …

Lexo më shumë »

Ministria e Financave 6.9 miliard lekë mosrealizim

Të dhënat e fundit zyrtare nga Ministria e Financave tregojnë se mosrealizimi i të ardhurave nga taksat për nëntëmujorin arriti në 6.9 miliardë, lekë ose gati 58 milionë dollarë më pak se plani i rishikuar. Sipas shifrave, vetëm në shtator qeveria mblodhi 4.1 miliardë lekë më pak se plani, çka e ka detyruar Ministrinë e Financave të pranojë zyrtarisht se …

Lexo më shumë »

OSHEE: Për 9 muaj bien humbjet në 31 %

Janë publikuar të dhënat për 9 mujorin e fundit nga Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike. Duke ju referuar këtyre të dhënave të OSHEE-së, ka pasur ulje të humbjeve dhe rritje të arkëtimeve. Deri në fund të muajit shtator, humbjet arritën nivelin e 31.1% nga 38.7 % që ishin në të njëjtën periudhë të një viti më parë dhe 43.4% …

Lexo më shumë »

Rama: Me marrëveshjen me CEZ e shmangëm borxhin

Me reformën në energji ky sektor është rimëkëmbë, ka thënë kryeministri Edi Rama sot gjatë takimit me ministrat e komunitetit të energjisë. Sipas kryeministrit Rama, marrëveshja me CEZ-in bëri që të shmangej një “borxh i papërballueshëm për financat e shtetit”. “U përballëm që në fillim me borxhe të rënda në sektorin e energjisë. Edhe Banka Botërore, para se të ndërmerrte …

Lexo më shumë »

BB: Ekonomia në Shqipëri do të shënoj rritje për 3.4 %

Sipas raportit të Bankës Botërore (BB) ekonomia e Shqipërisë do të zgjerohet me 2.7 për qind për vitin 2015 dhe parashikon një rritje prej 3.4 për qind për vitin pasardhës. Në raportin e publikuar ditën e hënë për ekonomitë e gjashtë vendeve të Ballkanit Perëndimor, BB thotë se ekonomitë e rajonit po rifitojnë rritjen graduale të ekonomisë, që do të …

Lexo më shumë »

Ministria e Financave: S’ka rritje të taksave në 2016

Projektbuxheti i vitit të ardhshëm do të ketë lehtësi për dy industri, atë të turizmit dhe artizanatit, ndërsa parashikon edhe rregullime procedurash për industri të tjera. Duke ju referuar Ministrisë së Financave, qeveria po përgatit një paketë të ngjashme me atë të fasonëve për sektorin e turizmit, që parashikon aplikimin e TVSH-së së reduktuar për strukturat akomoduese, kërkesë kjo e …

Lexo më shumë »
lajme.infosite.allajme.infosite.co