Ballina / SHQIPËRIA / Ekonomi (faqja 20)

Ekonomi

Ahmetaj: Mbështetje për fermerët, pagesat e vogla mund të kryhen cash

Qeveria pritet të miratojë javën e ardhshme një paketë mbështetëse për sektorin e bujqësisë.   Paketa pritet të firmoset të martën dhe ka për qëllim lehtësimin e procedurave për fermerët, siç është kryerja e pagesave të vogla në cash, një kërkesë kjo e bërë më herët edhe LSI-ja. Ky fakt është konfirmuar sot nga ministri i Financave, Arben Ahmetaj, gjatë takimit …

Lexo më shumë »

ERE: Çmimi, 9.52 Lekë për kilovat

Enti Rregullator i Energjisë sqaron se që me vendimin e dhjetorit të vitit 2014, çmimi për konsumatorët familjarë nga me dy fasha, përkatësisht 13.5 lekë dhe 7.7 lekë për kilovatorë, u unifikua në 9.5 lekë për kilovatorë, çmimi mesatar i realizuar për konsumatorët familjarë në vitin 2015 rezulton të jetë 9.52 Lekë/kWh. ERE thekson se nëse struktura e çmimit do …

Lexo më shumë »

Gjiknuri: Mineraret në Shqipëri, potenciale për të investuar

Janë mbledhur në Tiranë sipërmarrës vendas e të huaj, të cilët kanë shprehur interesin për të investuar në fushën e nxjerrjes dhe përpunimit të minerareve. Ministri i Energjiktikës, Damian Gjiknuri, i ka njohur të pranishmit me nismat ligjore të qeverisë për të grumbulluar këtë sektor. Më pas, ai ka folur për objektivin që ka vendi ynë në këtë fushë. Në …

Lexo më shumë »

Kinezët zyrtarizojnë blerjen e Aeroportit të Rinasit

Kompania kineze “China Everbright” ka zyrtarizuar blerjen e Aeroportit të Rinasit. Përmes një deklarate zyrtare, grupi kinez njoftoi se ka nënshkruar marrëveshjen me Tirana Airport International, që i jep asaj të drejtën e koncesionit të aeroportit të Tiranës deri në vitin 2027. Kompania nuk ka zbuluar shifrat e transaksionit, por ka bërë të ditur se aeroporti do të menaxhohet nga …

Lexo më shumë »

Rritet frikshëm borxhi publik, Qeveria humbet kontrollin

Qeveria Rama duket se e ka humbur kontrollin mbi borxhin publik. Niveli i Stokut total të borxhit publik për vitin 2015 është rreth 1 042 miliardë lekë dhe paraqitet 7% më i lartë se sa një vit më parë. Sipas një analize të Open Data, ky stok borxhi zë 72.39% të Produktit të Brendshëm Bruto (PPB). Stoku i borxhit publik të brendshëm …

Lexo më shumë »

Projekti i gazsjellësit, pritet të punësohen 2 mijë persona

Projekti i gazsjellësit TAP do të ketë një rëndësi të madhe në ekonominë e vendit por edhe për bizneset. Fillimisht për fazën aktuale ku ndodhet projekti Menaxheri i projektit TAP Shkëlqim Bozgo për Shqipërinë shpjegon se pritet të punësohen rreth 2 mijë persona. E ndërsa për sa u përket të punësuarve aktualisht janë 1 mijë të punësuar ndërsa vlerëson ndikimin …

Lexo më shumë »

Bashkëpunimi Shqipëri-Kosovë, ministrat e Financave diskutojnë lehtësirat

Ministrat e Financave të Shqipërisë dhe Kosovës diskutuan në Tiranë për masat e tjera që do të ndërmerren për të lehtësuar tregtinë dhe bashkëpunimin ekonomik mes dy vendeve. Takimi i paraprin mbledhjes së përbashkët të qeverive, në fund të muajit tjetër. “Kemi rënë dakord për një axhendë shumë intensive deri para mbledhjes së qeverive, për të parë çfarë kemi bërë, …

Lexo më shumë »

Çertifikata e tokës, Panariti: Të vendosen hartat dixhitale

Titujt e pronësisë, janë kthyer në një shqetësim për fermerët të cilët janë takuar sot me vendorët e Shkodrës, Hipotekës dhe Aluizmit si dhe me ministrin e Bujqësisë, Edmond Panariti. Panariti, nga Shkodra premtoi zgjidhje të problemit të titujve të pronësisë për fermerët, ndërsa kërkoi vendosje të hartave dixhitale. Sipas Panaritit kjo çështje nuk duhet të zvarritet e se nuk duhet …

Lexo më shumë »

Shqipëria, e fundit në rajon sipas raportit të Indeksit Gjerman të Tranfsormimit

Shqipëria, në  (Bertelsmann Stiftung) ka marrë një pikësim prej 6.7 nga 10 maksimale. Kjo shënon performancën më të ulët në rajon. Indeksi i Transformimit i Bertelsmann Stiftung’s 2016 analizon dhe vlerëson cilësinë e demokracisë, ekonominë, menaxhimin politik në 129 ekonomi botërore. Nga matjet e konkluduara në një pikësim, shihet një panoramë e përgjithshme e situatës në një shtet të caktuar, …

Lexo më shumë »

Ahmetaj: Borxhet tatimore me këste. Nuk do ketë ndryshim taksash

Ministri i Financave, Arben Ahmetaj deklaroi nga Fieri, ku zhvilloi një takim me aturitetet fiskale të rrethit, se aksioni kundër informalitetit do të vazhdojë dhe përzegjdhja e kontrolleve do të bëhet me bazë kampionesh, si në biznesin e madh ashtu edhe atë të vogël. “Do t’i këstëzojmë atje edhe në ndërmarrje, apo në zyrën e tyre të punës për t’u …

Lexo më shumë »
lajme.infosite.allajme.infosite.co