Ballina / Opi / Int / Opionion

Opionion

Me Alepon, por larg Alepos!

Njerëzimin nuk e bashkon veç gëzimi, por dhe trishtimi. E tillë ishte ndërgjegjja e njerëzve të thjeshtë anembanë botës pas pamjeve të trishta nga Alepo. Këto pesë vite lufte e masakra na kanë bërë të besojmë se sirianët janë jetimët e shekullit. Qindra mijëra të vdekur e plagosur, mbi 12 milionë të shpërngulur, brenda një shpejtësie kohore marramendëse, e kthyen Sirinë …

Lexo më shumë »

Trump, Evropa, Shqipëria, Kosova

Deri ditën e zgjedhjeve amerikane, ndonëse parashikimet jepnin si fituese Hilary Clinton, prapë kishte tërhequr vëmendjen suksesi i një figure si Donald Trump. Megjithë gjuhën e tij, që binte ndesh me disa vlera që konsideroheshin të stabilizuara në shumicën e shoqërisë amerikane, ky kishte arritur të fitonte primaret në Partinë Republikane e rrezikonte edhe Clintonin? Shpjegimi më i besueshëm ishte …

Lexo më shumë »

Kush po i nxit xhihadistët shqiptarë?

Organet tona të sigurisë, nuk duhet të mjaftohen me justifikimin se atë histori e dinin shërbimet e huaja. Pas kësaj, ata kanë detyrimin që me prova dhe fakte, madje dhe me një proces të hapur dhe model, të bëjnë transparencë për atë që mund të ngjante në Shkodër. Të tregojnë me detaje rrezikun real, nëse kishte vërtet një të tillë. …

Lexo më shumë »

Njeriu ynë, Donald Trumpi

Simpatizimi i zonjës Clinton nga shqiptarët asnjëherë nuk ishte parë si kundërshtim i ndonjë kandidati tjetër për president të SHBA-së, por në funksion të sigurisë se aleanca shqiptaro-amerikane do të vazhdonte pa ndonjë trandje. Tash, kur dikush tjetër është vënë në krye të SHBA-së, e tëra që duhet bërë është që të përvilen mëngët dhe të punohet për të arritur …

Lexo më shumë »

Dr. Edi Frankeshtajni i medias…

Edi Rama realisht nuk ka pasur asgjë më të mirë për të bërë sot se sa të filmojë veten në një monolog gjynahqar për linçimin që po i bën media në Shqipëri. Asgjë nuk e shqetëson kryeministrin e Shqipërisë më shume se analistët dhe opinionistët, gazetarët dhe portalet, ato që siç duket janë shndërruar në makthin e tij të kohëve …

Lexo më shumë »

Luftë drogës apo luftë të varfërve?

Unë besoj se droga shkatërron shumë jetë, por qeveritë e këqija shkatërrojnë më shumë. Shihni sot. Luftë i është shpallur jo mbjelljes së drogës, por përdoruesve të drogës dhe punëtorëve të drogës. Në burg shkojnë, ata të cilët e përdorin dhe që do ta gjejnë përherë se ku ta marrin edhe sikur çdo bar apo shkollë të ketë nga një polic për …

Lexo më shumë »

Kosova dhe Shqipëria, jashtë Ramës!

Unë ndoshta jam gazetari më jetëgjatë që kam punuar për shtypin e Kosovës, nga viti 1992. Për një kohë të gjatë më ka shqetësuar një lloj antikosovarizmi i vërejtur në Shqipëri, here- herë gati në formë racizmi. I tillë sidomos në vitet ‘90. Lidhej here- herë politikisht, me mënyrën se si Berisha përdorte Kosovën, por ishte edhe jo politik. Ishte …

Lexo më shumë »

Të hysh në konflikt prej Edi Ramës në Beograd

Tendenca për të devijuar një nevojë politike të Edi Ramës, (të ndërthurur me trillet e një stari), në një debat identitar shqiptar-kosovar, rrezikon të krijojë një konflikt të paarsyeshëm dhe pa bazë reale mes Shqipërisë dhe Kosovës. Në vizitën e tij periodike në Serbi, kryeministri shqiptar nuk ka bërë më shumë se sa disa nga paraardhësit e tij, të cilët, …

Lexo më shumë »

Unë jam shqiptar Kosove

Unë jam shqiptar Kosove, sepse stërgjyshërit e mi kanë dhënë shpirtin për këtë vend. Unë jam shqiptar Kosove, sepse stërgjyshërit e mi nuk shihnin kufij mes Shqipërisë. Unë jam shqiptar Kosove, sepse e kam njohur çdo element të masakrave të tmerrshme të bëra mbi vëllezërit e motrat e mija kosovarë! Unë jam shqiptar Kosove, sepse respektoj Haxhi Zekën, Hasan Prishtinën, Isën …

Lexo më shumë »
lajme.infosite.allajme.infosite.co