Ballina / Kosova / Ekonomi (faqja 2)

Ekonomi

Miratohet nisma e Ministrisë së Financave për politikat e reja fiskale

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e rregullt të saj, miratoi propozimin e Ministrit të Financave për politikat e reja fiskale. Ministria e Financave, është duke punuar që një kohë të gjatë, në bashkëpunim me komunitetin e bizneseve, për hartimin e politikave të reja fiskale, si vazhdimësi e reformave fiskale të ndërmarra në vitin e kaluar. Si rezultat, është punuar drejt …

Lexo më shumë »

Kosova duhet të investojë në zhvillimin e turizmit

Atraksionet turistike që i ka Kosova duhet t’i shfrytëzojnë institucionet e vendit për të promovuar më shumë bukuritë turistike të Kosovës, nëpër vende të ndryshme. Njohës të fushës së turizmit thonë se duhet të ketë strategji më të mirë për turizëm dhe jo të lihet në një Divizion të Turizmit në kuadër të Ministrisë së Tregtisë dhe Industrisë. Drejtori i …

Lexo më shumë »

Për 5 vjet në komuna u investuan 158 milionë euro

Përfaqësues të komunave të Kosovës kanë kërkuar që investimet kapitale të cilat po ndodhin vetëm në infrastrukturë, të orientohen tash e tutje në funksion të zhvillimit ekonomik për komunat. Kërkesa e tyre erdhi në konferencën “Analizë për investimet kapitale në komunat e Kosovës”, ku u prezantua dokumenti që analizon trendet e investimeve kapitale në komunat e Republikës së Kosovës për …

Lexo më shumë »

Borxhi për shpronësimet Komunës së Prishtinës do t`i paguhet më 2017

Qeveria e Kosovës do të paguajë në mënyrë periodike, gjatë vitit të ardhshëm, borxhin prej 7 milionë eurosh që ia ka Komunës së Prishtinës, për shpronësimin e pronave të marra gjatë ndërtimit të rrugëve nacionale. Kështu kanë deklaruar drejtues të Ministrisë së Mjedisit dhe të Planifikimit Hapësinor (MMPH), të cilët bëjnë të ditur se borxhi nuk është paguar deri tash, …

Lexo më shumë »

Diaspora mban gjallë Kosovën

Dërgesat nga diaspora edhe më tutje vazhdojnë të luajnë rol të rëndësishëm në zhvillimin ekonomik të vendit. Bazuar në të dhëna zyrtare të Bankës Qendrore të Kosovës (BQK), shihet qartë se dërgesat e mjeteve nga shtete të ndryshme të vendit për në Kosovë janë duke u rritur nga viti në vit. Për tetë muaj në Kosovë kanë hyrë  hiç më …

Lexo më shumë »

Një ekip nga Emiratet në Kosovë për të “inspektuar” punimet rreth Spitalit të Pediatrisë

Zëvendësministri i Shëndetësisë, Izet Sadiku priti në një takim një delegacion nga Emiratet e Bashkuara Arabe, kryesuar nga Hamad Anëar Alzaabi HAD, që janë të caktuar për mbikëqyrjen e projektit, për ndërtimin e Spitalit të Pediatrisë, financuar nga Emiratet e Bashkuara Arabe. Qëllimi i këtij takimi ishte realizimi i projektit të ndërtimit të Spitalit Pediatrik si dhe përgatitja e terrenit …

Lexo më shumë »

Afaristi nga Jordania interesohet për investime në Kosovë

Ministrja e Tregtisë dhe Industrisë, Hykmete Bajrami, priti sot afaristin nga Jordania, Abed Al-Rahim Boucai, udhëheqës i kompanisë Al-Boucai Group i cili shoqërohej nga Drejtori ekzekutiv i Institutit Kosovar për Qeverisje Lokale, Besnik Tahiri, njofton kumtesa ministrore.  Bajrami e njoftoi Boucai lidhur me mundësitë që ofron Kosova për investitorët e huaj. Ajo e informoi mysafirin jordanez lidhur, siç kumtesa, përmirësimet …

Lexo më shumë »

Kosova në rrjetin e gazit nëpërmjet Shqipërisë

Degëzimi mes Shqipërisë dhe Kosovës, përmes projektit të gazit – TAP, i njohur tashmë si ALKOGAP, është ndër prioritetet e Qeverisë së Shqipërisë. Kështu ka deklaruar ministri i Energjisë e Industrisë së Shqipërisë, Damian Gjiknuri. Qeveria e Shqipërisë e ka përmbyllur masterplanin e gazit dhe se ai së shpejti pritet të miratohet në qeveri. Lidhjen e Kosovës me gazsjellësin TAP përmes …

Lexo më shumë »

Mungesë arti apo mungesë buxheti

Teatri Kombëtar i Kosovës, për vite me radhë ka qenë tempull i artdashësve dhe kulturës, e cila nga Kosova ka pasur jehonë në shumë vende të zhvilluara të botës. Në dërrasat e tij kanë shkelur për vite me radhë shumë prej emrave që bënë historinë e lojës para publikut, duke nisur e përfunduar karrierën në të. Megjithatë, sidomos në vitet …

Lexo më shumë »

Mbi 50% të ndërmarrjeve merren me tregti

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar Rezultatet e Anketës Strukturore të Ndërmarrjeve për vitin referues 2015. Ky publikim me të dhënat që ofron, synon të paraqesë disa nga treguesit ekonomikë sipas strukturës së veprimtarive ekonomike. “Sipas rezultateve të dala në këtë publikim, rezulton se sipas sektorëve ekonomikë numri më i madh i ndërmarrjeve i takon: tregtisë me 16 …

Lexo më shumë »
lajme.infosite.allajme.infosite.co