Ballina / MAQEDONIA / Sociale

Sociale

Rritet buxheti i harxhimeve të ilaçeve në Maqedoni

Harxhimi i ilaçeve me recetë në kurriz të Fondit për Sigurim Shëndetësor të Maqedoni (FSSHM) përmes barnatoreve shënon rritje të vazhdueshme. Nëse më 2002 për ilaçe u ndanë 1.2 miliardë denarë për 8 milionë receta, në shtator të vitit 2016, FSSHM-ja e rriti buxhetin për ilaçe, për 2.55 miliardë denarë. Numri i recetave të realizuara në vitin 2016 është 22.2 …

Lexo më shumë »

Fshatrat malor në Maqedoni mbeten ende të bllokuara nga bora

Shumë fshatra malor të Maqedonisë vazhdojnë të jenë të bllokuar nga reshjet e vazhdueshme të borës. Nga Qendra për menaxhim më kriza thonë se në numrin 195 nuk ka pasur paraqitje të rasteve të jashtëzakonshme por vetëm ankesa dhe kërkesa për hapjen dhe pastrimin e rrugëve. Nga ky institucion gjithashtu bëjnë të ditur se për momentin tërësisht të bllokuar janë …

Lexo më shumë »

Walker takohet me avokatët e rastit ”Grupi i Kumanovës”

Ish-ambasadori i OSBE-së në Kosovë William Walker gjatë ditës së sotme është interesuar për ngjarjet e Kumanovës. Ai, paraditen e së martës ka qëndruar në Tetovë ku është takuar me avokatët e të akuzuarve në rastin “Lagjen e Trimave” prej të cilëve në detaje është njoftuar për luftimet e vitit të kaluar në Kumanovë dhe për rrjedhën e procesit gjyqësor. Paraprakisht …

Lexo më shumë »

460 shfrytëzues në Kërçovë marrin shtesa fëmijërore dhe prindërore

Në qendrën për mbrojtje të fëmijëve në Kërçovë vazhdon pagesa e shtesave fëmijërore, shtesave të prindërve si edhe shtesat për fëmijët me nevoja të veçanta. Kjo bëhet e ditur nga bashkërenduesi i kësaj qendre, Sadik Emro, i cili u bën thirrje shfrytëzuesve të këtyre mjeteve, që sa më shpejtë të përfundojnë me ripërtëritjen e dokumentacioneve të nevojshme që këtë ndihmë …

Lexo më shumë »

Brohoritje antishqiptare në protestat para KSHZ-së në Shkup

Qindra mbështetës të partisë maqedonase në pushtet OBRM-PDUKM-së të drejtuar nga ish kryeministri Nikolla Gruevski, po protestojnë përpara Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve (KSHZ). Komisioni po shqyrton ankesat e parashtruara nga partia maqedonase në opozitë Lidhja Social Demokrate e Maqedonisë, për parregullsi gjatë ditës së zgjedhjeve dhe veçanërisht për procesin e numërimit të votave në zgjedhjet e parakohshme parlamentare më 11 …

Lexo më shumë »

Mjekët më të mirë largohen nga Maqedonia, punë ka vetëm për “partiakët”

Dalja e mjekëve të rinj jashtë vendit, po ndodh më shpesh për shkak të situatës politike në vend. Sipas një studimi të “Healthgroup” 70% e mjekëve të cilët kanë shkuar jashtë vendit, kanë deklaruar se për të punësuar u është kërkuar që të jenë anëtar të partive politika të caktuara. Ndërsa, ajo që është më shqetësues është se 90% e …

Lexo më shumë »

Aksion grumbullimi të mbeturinave elektrike dhe elektronike në komunën Aerodrom

Komuna e Aerodromit në Bashkinë e Shkupit organizon aksion për grumbullimin e hedhurinave elektrike dhe elektronike të cilat janë të rrezikshme për shëndetin e njeriut. Komuna u bën thirrje qytetarëve që të shtunën të grumbullojnë të gjitha pajisjet që nuk u nevojiten më dhe janë të pashfrytëzueshme. Këtu përfshihen kompjuterë të vjetër dhe laptopë, tastatura, kabllo, ndëgjuese, telefona, kamera dhe …

Lexo më shumë »

Sot zgjedhjet e jashtëzakonshme parlamentare në Maqedoni

Sot në ora 07:00 u hapën qendrat e votimit dhe kështu filluan zgjedhjet e katërta të parakohshme parlamentare në Maqedoni. Në listën zgjedhore të regjistruar për votim janë 1.784.416 shtetas të Republikës së Maqedonisë të moshës madhore. Zgjedhjet zhvillohen në 3.480 qendra votimi në gjashtë njësi zgjedhore në Maqedoni dhe 46 qendra votimi në njësinë e shtatë zgjedhore që mbulon …

Lexo më shumë »

Menduh Thaçi: Nuk do të lejojmë shqiptarët në Maqedoni të jetojnë si në Alepo

Amnisti për të gjitha borxhet e shqiptarëve dhe amnisti për të gjithë shqiptarët të cilët për motive politike janë nëpër burgje. Ky është premtimi Partisë Demokratike Shqiptare për zgjedhjet e 11 dhjetorit. Nga tribuna në sheshin e qytetit të Gostivarit, Menduh Thaçi e kërkoi votën në zgjedhjet e ardhshme, duke u zotuar për realizim të kërkesave të shqiptarëve. Duke folur …

Lexo më shumë »
lajme.infosite.allajme.infosite.co