Ballina / Ekonomi (faqja 30)

Ekonomi

Konferenca Reinke-Ahmetaj – “Rritja ekonomike duhet të jetë më e lartë që të ketë ndikim në jetën e shqiptarëve”

Përfaqësuesi i FMN-së, Jens Reinke thotë se rritja ekonomike e Shqipërisë është e lartë krahasuar me mjedisin e përgjithshëm  ndërkombëtar, por shton se duhet të ketë më shumë rritje në mënyrë që kjo ndihet tek jeta e përditshme e shqiptarëve. Gjatë një konference për shtyp me ministrin e Financave Arben Ahmetaj, Reinke theksoi se duhet ndërmarrë disa reforma për të …

Lexo më shumë »

Fillon panairi i punësimit priten 900 vende të lira pune

Sot në ora 09:00 në Hotel Emerald fillon panairi i punësimit i cili do të mbahet nga Kompanitë e Kosovës, Gjermanisë, Zvicrës dhe Austrisë e për të cilin janë paralajmëruar mbi 900 vende të lira pune. Institucionet qendrore e lokale të Kosovës prezantuan dje projektet konkrete të investimeve para më shumë se 100 investitorëve nga shtetet gjermanfolëse dhe mbi 100 bizneseve …

Lexo më shumë »

600-700 milionë euro hyn çdo vit nga diaspora në Kosovë

Në konferencën e titulluar “Diaspora-investimet dhe punësimi” që po zhvillohet në Prishtinë, po diskutohet për rëndësinë e diasporës dhe kontributin e tyre në zhvillimin ekonomik të shtetit. Në konferëncë bëhet e ditur se Kosova çdo vit pranon 600-700 milionë euro nga diaspora. Aty u diskutua edhe për ndihmën e shetit gjerman në punësimin e të rinjëve kosovarë, si dhe avancimin …

Lexo më shumë »

Shteti favorizon biznesmenin nga Buroja

Biznesmeni Avni Kastrati, nga Buroja e Skenderajt, ka fituar tender në vlerë prej 9 milionë eurosh nga Agjencia Qendrore e Prokurimit (AQP), pavarësisht se ishte për rreth 1 milion euro më i shtrenjtë se kompanitë tjera. Kompania “Ada Group”, pronë e biznesmenit Avni Kastrati, nga Buroja e Skenderajt, ka fituar tender në vlerë prej rreth 9 milionë eurosh, pavarësisht se …

Lexo më shumë »

Mustafa: Viti 2016 ka filluar mbarë, presim rritje të lartë të ekonomisë

Kryeministri i Kosovës, Isa Mustafa ka thënë se vitin e parë të qeverisjes së tij është arritur rritje e ekonomisë prej 4%. “Në vitin e parë të qeverisjes arritëm të shënojmë normë reale të rritjes së ekonomisë prej 4%. Këto të dhëna janë preliminare dhe mund të pësojnë ndryshime të vogla, por e rëndësishme është se kemi tejkaluar mesataren e …

Lexo më shumë »

PDK: Muharrem Svarqa falsifikon edhe dokumentin kryesor të Komunës

Nënkryetari i PDK-së, Dega në Ferizaj, Lulëzim Aliu përmes një komunikate ka thënë se përfundimi i tyre që Komuna e Ferizajt ka buxhet të falsifikuar nuk është akuzë, as pretendim por realitet. Sipas PDK-së, kjo e vërtetë doli në mbledhjen e jashtëzakonshme të Kuvendit të Komunës të mbajtur me datën 25 maj 2016 ku u rishikuar buxheti i vitin 2016. PDK …

Lexo më shumë »

Sindikata e shërbyesve civilë kërkon zbatimin e Ligjit të pagave

Federata e Sindikatave të Shërbyesve Civilë në Republikën e Kosovës ka konstatuar se ka nevojë për reforma në shërbimin civil. Në një komunikatë për media, FSSHCRK ka bërë të ditur se kërkon nga Qeveria e Kosovës të fillojë të zbatojë Ligjin për Pagat e Nëpunësve Civilë, pasi që ky ligj ka kohë që është miratuar dhe se është dashur të …

Lexo më shumë »

Takim me studentë – Ahmetaj: 2012-ta kulmi i varfërisë. Ëndërroj që rritja ekonomike të jetë 7%

Ministri i Financave, Arben Ahmetaj në një fjalë drejtuar studentëve dhe pedagogëve të Fakultetit Ekonomik, duke u përpjekur të flasë përtej petkut politik, tha se në vitin 2012, ekonomia shqiptare ishte në krizën më të thellë ekonomike. Ai deklaroi se varfëria në atë vit arriti kulmin më të thellë.  Ahmetaj: Ekonomia shqiptare zhvillohet në një kontekst të vazhduar. E them këtë …

Lexo më shumë »

Rritet çmimi i naftës: 50 dollarë për fuçi

Çmimi i naftës shkoi në 50 dollarë për fuçi për herë të parë në vitin 2016. Rritja i faturohet ndërprerjeve të furnizimeve dhe rritjes së kërkesës globale. Çmimi referencë i naftës bruto arriti në 50.07 dollarë për fuçi në shkëmbimet aziatike. Të dhënat amerikane sugjeruan të enjten se inventarët e naftës kishin rënë për shkak të ndërprerjes së furnizimeve si …

Lexo më shumë »

Maqedoni, kompanitë që ‘notojnë’ në para (Lista)

Bazuar në të dhënat e disponueshme portali ‘Faktor’ ka krahasuar të ardhurat financiare (nga kamata) dhe shpenzimet (për kamatë) të kompanive, aksionet e të cilëve janë të listuara në bursë edhe atë në tremujorin e parë të këtij viti. Nga lista prej më shumë se 70 kompani gjithëpërfshirëse financiare, më mirë qëndrojnë kompania e çimentos USJE,  Makpetrol, hoteli gjigant “Makedonijaturist”, …

Lexo më shumë »
lajme.infosite.allajme.infosite.co